T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / DURSUNBEY - Dursunbey Halk Eğitimi Merkezi

Usta öğretici ihtiyacı

Usta öğretici ihtiyacı

Kurumumuz bünyesinde açılması planlanan İlgili Hijyen eğitimi kursu için Modül programında eğitici şartları belirtilen öğretiye ihtiyaç duyulmaktadır.İlgililerin 06/12/2023 tarihine kadar e yagın s,istemden müracaat etmeleri gerekmektedir.

GIDA VE SU SEKTÖRÜNDE ÇALIŞANLAR İÇİN HİJYEN EĞİTİMİ

EĞİTİMCİLERİN NİTELİĞİ 

Program eğitimcileri aşağıdaki öncelik sırasına göre belirlenir: 1. Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı’nca yayımlanan Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına göre atanan Sağlık Hizmetleri veya Hasta ve Yaşlı Hizmetleri alan öğretmenleri görev almalıdır. 2. Üniversitelerin; a) Tıp Fakültesi, b) Hemşirelik Yüksekokulu, c) Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü, d) Hemşirelik/Bölümü, e) Ebelik/Bölümü, f) Sağlık Memurluğu/Bölümü, g) Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri, h) Tıbbi Laboratuvar alanında eğitim almış olan Tıbbi Biyolojik Bilimler Bölümü ve Fen Fakültesi/ Fen-Edebiyat Fakültesinin Biyoloji bölümlerinden mezun olanlardan yararlanılabilir.

YATIK

EĞİTİMCİLERİN NİTELİĞİ

Kurs Programının Uygulanmasında Eğitimciler Aşağıdaki Öncelik Sırasına Göre Görevlendirilirler; 1. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan "Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelgeye” göre Mobilya ve İç Mekân Tasarımı ve El Sanatları Teknolojisi/El Sanatları alan öğretmeni olarak atananlar, bu alanlarda Hayat Boyu Öğrenme Kurumlarındaki öğretmenler ve kadrolu usta öğreticiler, 2. Mobilya ve İç Mekân Tasarımı ve El Sanatları Teknolojisi/El Sanatları alanına kaynak teşkil eden yükseköğretim kurumlarında görevli öğretim üyesi, öğretim görevlileri, 3. Resmi kurumlarda çalışanlardan Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan "Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelgeye" göre Mobilya ve İç Mekân Tasarımı ve El Sanatları Teknolojisi/El Sanatları alanında/alanına kaynak teşkil eden yüksek öğretim programları/fakülte mezunları, 4. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan "Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelge göre Mobilya ve İç Mekân Tasarımı ve El Sanatları Teknolojisi/El Sanatları alanında/alanına kaynak teşkil eden yükseköğretim programları/fakülte mezunları, 5. Mobilya ve İç Mekân Tasarımı ve El Sanatları Teknolojisi/El Sanatları alanında/alanına ile ilgili ön lisans programlarından mezun olanlar, 6. Mesleki ve Teknik eğitim veren ortaöğretim kurumlarının Mobilya ve İç Mekân Tasarımı alan mezunu veya bu alanda asgari dördüncü seviyede eğitim almış olanlar, 7. Yatık yapımını icra ettiği ustalığı çevrece bilinen ve tanınan kişiler veya bu alanda eğitimli olduğuna dair belgeye(icazete) sahip olanlar. 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 29.11.2023 - Güncelleme: 20.12.2023 15:51 - Görüntülenme: 78
  Beğen | 0  kişi beğendi